2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Rajská polévka s celerem

Název Množství a jednotka
rajčatové pyré 500 ml
cibule 1 ks
malý celer 1/2
bazalka 1 lžička
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku a opražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, přidáme pasírovaná rajčata zředěná vodou 1:1, osolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem a povaříme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny. Na talíři zdobíme petrželkou a pro zjemnění můžeme dochutit na každou porci lžičkou zakysané smetany.


Další fotografie
 


RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...